Yritys

oorninki_logo

Yritys

Oorninki Oy on olemassa monialaista työkykyarviota tarvitsevia asiakkaita varten. Oorninki Oy on työkyvyn ja kuntoutustarpeen arvioinnin asiantuntija ja kouluttaja.

Tuotamme kuntoutuslääkärin palveluja ja koulutusta sekä konsultaatioita kun halutaan paikallisesti kehittää yhteisiä työkyvyn arvioinnin toimintatapoja. Asiakkaitamme ovat julkiset hyvinvointipalvelut, työllisyyspalvelut sekä työllistymistä tukevat kehittämishankkeet.

Raija Kerätär – KunnonSyynin perustaja ja kehittäjä

”Sain 1990-luvun lopulla mahdollisuuden tehdä työkykyarviotyötä Oulun työvoimatoimistossa. Hämmästykselleni ei tullut loppua: ”Miten nämä työttömät ovat näin sairaita ja iso osa työkyvyttömiä?”. Olin aiemmin työskennellyt työterveyslääkärinä ja ero työssä oleviin oli silmiin pistävä. Toinen merkittävä havaintoni oli, että työvoimavirkailijoilla ja sosiaalityöntekijöillä oli sellaista tärkeää asiakastietoa, jota tarvitsin ja jota ei terveydenhuollon asiakasrekistereistä löytynyt. Tämän informaation avulla lääkärin oli mahdollisuus saada syvällisempi ymmärrys asiakkaan toiminta- ja työkyvystä ja kuntoutuksen tarpeesta.

Havaintojen ja kokemusten myötä kiinnostus vaativaa työkykyarviota kohtaan syveni ja aloitin aiheen tutkimisen. Väitöskirjani ”Kun katsoo kauempaa, näkee enemmän – Monialainen työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviointi pitkäaikaistyöttömillä” valmistui ja tarkastettiin tammikuussa 2016. KunnonSyyni, kehitettiin tutkimukseni pohjalta. Se soveltuu kaikkialle eri sektoreiden yhteistyönä tehtävään palvelutarpeiden ja työkyvyn arviointiin. Ensimmäinen versio KunnonSyynistä valmistui pilottivaiheen jälkeen lokakuussa 2016.

Sivutoimityö työkkärin lääkärinä muuttui vähitellen kokoaikatyöksi eri puolilla Suomea ja johti Oorninki Oy:n perustamiseen. Olen tavannut sittemmin noin 5000 työtöntä vastaanotollani työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviossa. Asian tärkeyteen on herätty usealla paikkakunnalla ja kysyntä monialaisen työkyvyn arvioinnin kouluttamiseen ja konsultaatioon on lisääntynyt. Monella paikkakunnalla on kehitetty uusia toimintamalleja työttömien työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviointiin. On hienoa ollut saada olla monessa näissä mukana!”

-Raija Kerätär-

Raija Kerätär

Koulutus: LT, työterveyshuollon erikoislääkäri, kuntoutuksen ja hallinnon erityispätevyys. Työnohjaaja Story, fysioterapeutti

Työ: kuntoutuslääkäri, kouluttaja ja toimitusjohtaja Oorninki Oy 

Asuu: Oulussa (mutta haaveilee kotiseudulle Lappiin muuttamisesta)

Perhe: naimisissa, uusioperheen 6 lasta ovat aikuisia, yhteensä 4 lastenlasta

kunnonsyyni_logo_valk

Työväline monialaiseen yhteistyöhön työ- ja toimintakyvyn sekä palvelutarpeiden arvioimiseksi.

yhteys

Raija Kerätär
toimitusjohtaja, kuntoutuslääkäri
raija.keratar(at)oorninki.fi
040 535 6935

oorninki_logo_valk

Siljotie 3 B as 17
96100 Rovaniemi
LY 2027939-5